Duitse link

Op 28 augustus 1685 trouwde Winandus Laukens met Anna Braun in Erkelenz, West-Duitsland.

 Winandus was op 3 februari 1658 geboren als zoon van Joannis Laukens en Veronica Wi(e)rix. Hij was een rechtstreekse afstammeling van Herman Laukens, onze gemeenschappelijke voorvader.
 
Winandus werd later burgemeester van Erkelenz. Het echtpaar kreeg 9 kinderen, waaronder 3 zonen. We weten (nog) niet of er nog nakomelingen zijn met de naam Laukens. Volgens een Duitse genealoog met wie we contact hadden  zijn er wel degelijk nakomelingen in paternale lijn, maar is de naam in loop van de achttiende eeuw gewijzigd in Loerkens. Hiervan echter hebben we alsnog geen genealogische bewijsvoering 
 
De naam Laukens is in Duitsland nog terug te vinden (zie Verspreiding van de naam Laukens): Op 12/8/1857 huwde een zekere Sebastiaan Laukens uit Luijksgestel met Helena Janssen. Het huwelijk ging door in Pfalzdorf ( Nordrhein-Westfalen).  Op 23/12/1857 werd een zoon, Peter Johannes in Pfalzdorf gedoopt. Mogelijk zijn de huidige naamgenoten in de streek van Kleve met deze tak verwant. Zie hierover  "Laukens in Bergeijk en Luyksgestel".   De link met “onze” tak in Achel, of die in Overpelt/Neerpelt is (nog) niet bekend.
 
In de 18de eeuw vinden we in Kamp Rheinberg, Pruisen, een zekere Gerardus Laukens terug, gehuwd met Anna ..., waarvan drie kinderen bekend zijn: Joanna (1724), Agnes (1726) en Petrus (1729). Ruim een eeuw later bestaat de naam Laukens nog steeds in Rheinberg. Het betreft nog een Gerardus Laukens, die gehuwd is met Maria Elisabeth Hannen. Het gezin heeft zeven kinderen, geboren tussen 1843 en 1860. Mogelijk is deze Gerardus een afstammeling van zijn naamgenoot uit de 18de eeuw. In de streek vinden we trouwens nog meer naamgenoten, bijvoorbeeld in Straelen (1751), Neukirchen (1759), in Repelen (1797), en in Vluyn (1829). Al deze plaatsen liggen op enkele kilometers van elkaar en van Kamp-Lintfort, waar een wijk het "Laukenshof" genoemd wordt!