Laukens op de wereldkaart - toelichting

"Onze"  tak van de familie is ontstaan in Achel in de 15de eeuw. In de loop van de daaropvolgende eeuwen is de naam verder verspreid over België en Nederland, maar ook ver daarbuiten. Bij onze onderzoekingen troffen we onze naam terug op tal van plaatsen. De link met Achel werd evenwel niet altijd aangetoond.

De historische  en geografische spreiding van de naam hebben we in kaart gebracht. Telkens werd de eerste vermelding in de betrokken plaats aangegeven.   Voor de twintigste eeuw werden slechts enkele (niet recente) vermeldingen gemaakt, en dit om privacy-redenen. De kaart geeft bijgevolg geen actuele toestand weer

De informatie op kaart kan op twee manieren worden opgevraagd:

- door rechtstreeks te klikken op een icoontje op de kaart

- door te klikken op het icoontje in de chronologische lijst links (in sommige browsers wordt de lijst afzonderlijk weergegeven) .

Wanneer de eeuwaanduiding in het icoontje rood is, is er een aangetoonde link met onze naamgever Herman Laukens (circa 1470) in Achel. Is de aanduiding zwart, dan is het verband (nog) niet bewezen. Waar zinvol kan doorgeklikt worden naar andere pagina's op de website, en/of naar een stamreeks die het verband met onze naamgever verklaart.

Heeft u zelf informatie die deze kaart verder zou kunnen aanvullen? Laat het ons weten via het contactformulier!

De kaart werd ontwikkeld in Google Maps; de daar beschikbare mogelijkheden (in-en uitzoomen, verschuiven,...) kunnen bijgevolg gebruikt worden. Klik op onderstaande kaart om de toepassing op te starten (Let op: door de aard van de toepassing kan dit enige tijd in beslag nemen!). Om terug naar deze pagina te keren gebruikt u gewoon de terugkeertoets van uw browser.

 (Oude wereldkaart, gemaakt in 1689 in Amsterdam. Bron: Wikipedia)